Декілька днів тому, а саме другого жовтня мали нагоду бути запрошеними та прийняти активну участь у відкритті творчого клубу “Барви Поділля” проекту “Благодійність з любов’ю в серці”, за що дуже вдячні організаторам. Вражень просто через край, тому про все по-порядку.

DSC00811

       Відкрив вечір засновник та керівник соціального проекту ”Благодійність з любов’ю у серці” Андрій Прус. До речі, у цьому соціальному проекті існує 4 різні напрямки, і кожен зможе знайти для себе щось цікаве, долучитися до важливої і приємної справи. Заходьте на сторінки: “Благодійність з любов’ю у серці” та СП “БЛАГО” Мистецький напрямок. Ідеологією проекту являється реалізація наміру “Творити добро та здійснювати милосердя там, де кожен із нас може це зробити”. Нам дуже близька ця ідея, тому, ми з радістю прийняли пропозицію долучитися до цього чудового заходу.

DSC00812 (1)

   DSC00810

    Отже, стартовий творчий вечір проходив у музеї М.М.Коцюбинського, який тепло прийняв гостей. Учасники заходу мали можливість виступити із розповідями про себе та свою творчість, що було особливо цінним. В основному зібралась молодь, але була присутня широка аудиторія – від діток грудного віку, які особливо поцінували виконання музичних творів, до людей старшого віку.

     Першою виступала неординарна талановита художниця Ірина Теплова, яка розповідала про техніку малювання на батіку та розкривала сутність  творчого задуму у власних картинах. DSC00816

    Наступною свої роботи та творчий підхід до виконання презентувала студентка медичного університету, художниця – Рима Бадун. ЇЇ картини, виконані за допомогою техніки “медитативного малювання” зачаровували як різнобарв’ям кольорів, так і хвилюючою однотонністю.

DSC00819

DSC00822

      Дуже цікаво було послухати про творчий шлях Чадюк Галини Федорівни, яка займається соломо- та лозоплетінням. Гості мали нагоду побачити, відчути на дотик та дізнатися історію створення чудових солом’яних капелюшків та оберегів.

DSC00823
DSC00829

     Тут уже надійшла черга і до виступу Віктора Долецького – засновника центру вивчення генеалогії “Пращур”. Розповідь була, як завжди, захоплива, емоційно насичена та інформативна. Зізнаюся чесно, я очікувала певною мірою “прохолодної” зацікавленості зі сторони молодих людей, адже, як ми бачимо з практики, більшою мірою пошуком інформації про своїх предків займаються люди середнього та старшого віку. А молодь, зорієнтована, зазвичай, на теперішнє та майбутнє. Але, ці мої очікування з приводу інтересів молоді повністю не виправдалися. Багато хто із слухачів після виступів поділилися намірами “штурмити” батьків для того, щоб зробити перші кроки для збереження інформації про рід.

DSC00843

DSC00844

     Світлана Горобченко вразила слухачів красою та глибиною власних філософських роздумів, представлених у досконалій поетичній формі.  У її віршах звучала тема самопізнання та єдності усіх людей на шляху до щастя та радості.

DSC00850

    Цікавою та насиченою була розповідь фотографа Олексія Ковальчука, також студента-медика. Творча пристрасть та серйозний підхід до власного захоплення відчувалася у якісних, оригінальних роботах.

DSC00853
І на завершення вечору усі мали нагоду послухати молодих музикантів із гурту із дещо ворожою назвою “Не лізь, бо вб’є”. Але насправді, учасники виявилися досить привітними молодими людьми. Гармонійна музика стала завершальним етапом знайомства із членами творчого клубу “Барви Поділля”.

DSC00886

     Після виступу зробили спільне фото.

DSC00903

     Можу додати від себе, що намагатимуся надалі не пропускати можливості відвідати подібні творчі вечори. Адже для мене було особливо цінним те, що була можливість не тільки спостерігати твори мистецтва, а я й познайомитися з особистістю їх творців, дізнатися смисл того, що безпосередньо закладено у той чи інший твір самим художником чи поетом.

    У майбутньому плануємо плідну співпрацю із учасниками і деякими гостями творчого вечору, так як познайомилися із цікавими людьми і встигли прийняти запрошення в гості. За подальшим розвитком подій слідкуйте у нашому блозі 🙂

Наконечна Тетяна ©